Wednesday, 2 May 2012

salah faham ka salah sangka??


Hai..tiba-tiba ja aku terasa nak update pagi nie..aku pon bukan duk mlangut(bersenang-senang) saja kat u nie...esok kelas kowl 8.Tapi di sebabkan dua org kwan aku yg tiba-tiba cm ner tah..ley pulak mai post ~wall ke wall ~Kisah fb nie hah..haihh,,lawak ;;gelak smpai guling -guling :P..Boley pulak pagi2 buta nie duk buat gosip hat skupang tak laku:))Pasai pa??depa buat apa??hah mcm nie..Depa ingat aku nie skandal ngn Pit wan tuh..Maaf pit..terpksa aku mention nma hang kat cni...hahaha...tak pa kan??kan??Pit wan tu aku jumpa face to face pon tak penah''Kenai pon sebab kawan aku yg duk slalu mention2 nma...Mula pada tu lah aku mcm rapat ckit ngn pit wan nie...Teman tapi mesra lah .~hahaha..tapi dlm fb ja..:))Kira kalo apa aku update status..suma dya like..komen segala bagai..begitu jugalah ngn aku..aku pon 2 kali 5 ja..Okayyy..okayy.Malas nak beletiaq pnjang..AKU dengan PITWAN dengan rasminya HANYA KAWAN..KAWAN okayy sayanng-sayang ku,ni memang aku update khas untuk hang dgn midat okayy!!muaahhh.. sayang hampa sampai tulang rusuk aku@_@...thanks bagi gosip pagi2 buta kat aku(:


Motivate diri sikit(:




Hai,,hai,,actually tak dak apa sgt nak cita,,hehe,,cuba tiba-tiba  ,, fikiran nie  melayang  jauh ~~@_@!!Rindu siapakah??Oh,,Pliss la anis oi..Time skunk bukan nk berindu-rinduan la sgt kan..Cuba motivatekan diri sendri:;:(:

  •   pray
    become no one yeahh,,baby cyg lebiu..lebiu**Saja buat teruk**
  • Family
    always in top my heart**important**
  • if u want to miss someone/somebody??Let it go~"That normal lah''    **dont be hypokrit honey**
  • Study??Of course!**ilmu bukan pada pointer okayy**~kat mna-mana pon boley study la~
tak da bezanya,universiti,politeknik,giatmara,kismec, ,,n bnyak lagi lah~*nak mention suma tak mampu lah sayangg-.-
  • capital (c)oh.oh..apakah??hahaha...awt gelak pulak??:D
    c.i.n.t.a???no komen kowt yang tu...ada..adalah,,*pasrah* 
  • seimbangkan Dunia dan juga Akhirat**perbanyakan beribadat **
    ~money not everything but everything need money right??~So,apa2 pon dua2 perkara nie penting sgt2 dl life kita.=='**seimbangkan ja**)Insyallah di permudah segala urusan kita dunia & akhirat..aminn:))

Dugaan ka Cabaran??






 
hey!!hey nak cita apa pulak pagi nie mak cik oi...?lahai ..dah pukul 5.58 kowt ??awat mata ketegaq sgt.esok kelas kowl 8!baguihh sgguh ,,aku pon pelik ,kalo tak masa la nie nuhh...mimpi smpai ke bulan ngn angkasawan dah pa..tapi hat single tuh..::hehhe::kapten Dr Fais.pasai dya single lagi.mimpi p ke bulan ngn dya tak pa..tak dak sapa nak marah! hahaha..Sambil duk update status nie kan>< teringat pulak masa aku bru masuk UPNM.(sem 1)..Bukan apa""Meh sini aku story cikit kat hampa::Serius wey aku tak akan lupa peristiwa 2 seumur hidup aku;Sebab apa???Cm ni la lebih kurg----->peristiwa tu berlaku malam ,masa 2 bulan posa kalo tak silap aku,,lepas habis bukak posa,siap solat magrib bagai..tiba-tiba perut nie dya rasa tak bapa nak good2 sgt..(meragam la tuh)..Pastu p lah nak tunaikan hajat..Yg tak tahannya boley pulak toilet tak ley nak flash!!Hangin satu bdan gak wey y..nIe kiranya tak dan nak lepaskan :hajat: lagi la. .Tak pa""hendak seribu daya,tak nak seribu dalih kan kawan""?Cari jalan lain la,,Aku pon bagi la taw hajat yang tak kesampaian lagi nie kat ro omate aku><nama dya Sue;;Kebetulan dya pon sama" situasi" ngn aku! Kira ngam la kan! Tak dak lah nmpak mcm aku pksa dya teman aku g cari toilet lain!!Hhahaha::SENGAL!!..Okayy nak di jadikan cerita,,Kami nie jenis ketegaq (degil) sikit ,,sebab apa??Nuh langgar pi kawasan larangan..Masa 2 aku duk kat LEMBAH..kawasan larangan 2.BLOCK C !Mmg tak dak sapa duk kat situ.Tapi tak tahan punya pasal p lah ngn si sue nie..Gila weyy...Bukak bilik dari tgkat 1-3(semata2 nak cari toilet).Last2 skali ada satu bilik tak di kunci..Apa lagi??SERBULAH dua2 ekoq...hahahah...Dah selesai tunai kan hajat::Jalan nak balik bilik ar..Bila org yang buat salah nie kan..mesti jalan ala-ala JAMES BON kan!! Terhendap-hendapp!!Ok si sue nie tgok belah kiri,,aku belah kanan..!!Sue cakap kat aku!anis! LINE CLEAR .::bOley cabut lari nie...Bru lari 2,3 tapak...Nah!! Break menyakaq..awat??pasaipa??hahaha...nmpak ada org kat laluan kami nak lalu tu...kira LINE TAK CLEAR la..Apa g cepat2 lah nyorok blakang tangki ayaq tuhh...dengan peraasaan TAKUT,GEMENTAR,CUAK,semua ada lah..pastu pakat lawan sembunyi BADAN,KEPALA,(mmg aku kecik pon nak wak sembunyi BADAN nie kan)..hampir setengah jam gak lah duk jadi penyerang hendap!!TIBA-TIBA aku dengar macam nie!!! HROOKK-HROOKK(sengau hidung2 nak buat bunyi mnatang nie..(apa lagi??BABI kowt??...SUmpah aku tak ingat apa dah:;RASA AJAL AKU DAH SAMPAI..pasai aku yang paling dekat ngn BABI tuh!!**doa ja mengiringi aku dgn si sue nie..ALLHMDULILAH..habis ja kami berdoa ,..BABI tu blahhh!! hahahah...syukur gila kowt..terima ksih Ya ALLLAH...><

aikkk..aikk...nanti dulu tak habis lagi pasai cita nie...sambung pulak...balik la pi cita kat roomate yang lain...*cita pasai babi ngn senior yg kami nampak kat tgga tu la kan...:;Lupa nk ckp..senior tu nma dya"" Tuan ACap''..Habis cita kat roomate2 aku...then ada sorg nie tnya;;Heyy!! yg korg nmpak tu senior mna??Aku pon laju ar jwab///Tuan Acap!! HAH awat?*Kawan aku buat muka pelik boley;;;(dlm hati aku nie mcm nk bg penampaq sedaihh pon ada)..dah la penat lari tadi...Kawan aku ckp cm nie::Haishh korg nie jgn buat lawak ..Tuan acap kan kat hospital..tadi bru masuk kes DENGGI.Hah tudiiaaa....Aku rasa seram sejuk dah...Habiss tu sapa yg kmi nampak tadi???Sapa ??sapa weyy??Demam kowt lepas tu wey/..2dua org pulak tuh..hahahha..Serius tuh pengalaman masa SEM 1 kat upnm nie..*smpai mati aku tak lupa haihh...:))


Monday, 30 April 2012

Pengaruh" kawaan"

Asalamualaikom???;first2 skali aku saja la nak try tengok buat blog nie,bukan apa membe2 aku kata syok ada blog.depa kata" kononnya"boleylah release tension kata ko!ahaks^^sbb tu lah hari ni azam aku lepas ja habis kelas terus nak buat..hahhaa..tapi betul jugak mcm org tua2  kata..opps..maaf-maaf bukan org2 tua tapi org2 lama ,tok aku selalu pesan!{!tak try tak taw}..tapi tak dak lah tok aku otai sgt smpai nak cakap mcm ayat aku tuh..hahaha.. :tok tu bahasa kedah,kalo klnya org pggil" nenek"ha lebih kurang mcm tu lah=='.tak pa aku try,just follow the flow -.-ngeh2..insyallah.kalo aku selesa dgn blog nie.aku akan  selalu update .walaupun status aku sebagai "student yg pelik pada U lain".kenapa aku cakap mcm tu? ok nnti ada smbungannya.~*saja aku nk buat bg hampa tertanya-tanya~Sesiapa yang suka nak FOLLOW???.SILAKAN cek abang ,adik..kakak, sayang ye.Hidup kat dunia bnyak benda kita nak kongsi.So tak salah kalo kita sama-sama kongsi okayy sayang??^___^